Northwave Clan – байк обувка, разработена и създадена специфично за flat педали. Разбира се с подметка от Michelin.

Както знаем, италианците са майстори в създаването на висококачествени обувки. Не случайно, голяма част от най-популярните брандове в сферата на обувките са започнали от италиански фамилни фирми преди десетилетия. Същото важи и за Northwave.

Днес обаче няма да говорим за историята на един от най-технологичните сноу и байк брандове в света, а за един конкретен модел.

Northwave Clan e нова, хай енд байк обувка, създаден специфично за flat педали. От производителя твърдят, че grip-а на обувката е толкова добър, че усещането е все едно караш с клипсове. Факт е, че в момента, в който качите Clan на педалите ще разберете точно какво имат предвид от Northwave. Но от къде идва цялата магия? От технологията.

Долната част на Clan е изградена от три, съществени части, като всяка една оставя своят белег в крайното усещане за една съвършена байк обувка.

Най-вътрешната част носи комфорта. Тя е създадена от специална EVA пяна, която да хваща всяка особеност на човешкото стъпало и обира дори минималните вибрации и удари, които получава обувката ви по време на спорт.

Интересната част идва със средното ниво на стелката. Тя е създадена от TPU(Термопластичен полиуретан) с дълги отвори по дължина и по-къси по ширината на предната част на стъпалото. Идеята на тази част е да създаде здравина, комфорт и твърдост над зоната, където лягат  педалите на подметката. Средната част има и много важна роля, като буферна зона. Ако най-външната част на подметката се изтърка, пиновете на педалите ще започнат да се забиват именно в тази средна част, а не директно в стелката. Това удължава живота на обувката значително.

Външната част на Northwave Clan е, като технологично произведение на изкуството. Една от причините подметката да залепва така за педалите е колаборацията на италианския бранд с Michelin. Французите са разбработили специална гумена сплав, която да бъде достоен партньор на вело обувките ви, на всички терени и атмосферни условия. Другата причина подметката да е толкова различна е Gecko шарката и. Предната част е с леко ошипяване, така че да ви държи, докато се катерите нагоре и бутате колелото, а задната пък обратно, държи при приплъзване.

За дизайна не можем да кажем много, освен че е италиански, а те определено знаят как да направят един красив продукт. Обуквата има много lifestyle визия, което я прави чудесна дори, като градски аксесоар. Разбира се частите при петата и пръстите са силно армирани, а бомбето е от подсилена mesh материя. От NW са се погрижили обувката да е много проветрива, за което свидетелстват финните отвори по корпуса. Връзките са от неразтеглива материя и са много здрави, като естествено има и страп,  който да ги прибере, докато карате. Clan идва в три цвята, така че има за всеки вкус.

И така, ако си търсите здрава, лека, красива, технологична обувка, която да можете да носите в града, и с която паралелно да карате колело, Northwave Clan със сигурност е 10 от 10!

Comments (0)

Leave a comment

Leave a reply