• -75,80 лв.
SMITH SURVEY J MIPS matte white green mirror | ски & сноуборд каска - Изображение - AQUAMATRIX

SMITH SURVEY J MIPS matte white green mirror | ски & сноуборд каска

  • Rating
303,20 лв. Спестете 75,80 лв.
379,00 лв.
Месечна вноска
ГПР
ГЛП
Първоначална вноска
Обща стойност
Количество
716736539560
Наличен

Имформация

МОДЕЛ
SURVEY J MIPS
Тегло
700gr
Отвори
14 Vents
Fit
Adjustable Dial Fit
Защита
Koroyd
Конструкция
In-Mold Construction
Вентилации
Airevac
Сертификация
Astm F 2040, Ce En 1077 2007 Class B
СЕЗОН
FW21
Аудио съвместимост
No
Мипс
Yes

Специфичен код

ean13
716736539560

Всеки е чувал за мартенската пудра и всеки знае, че тя идва изневиделица, но всички забравяме за нея. Когато дойде краят на февруари и температурите се покачат, всички започваме да цъкаме с уста и да си говорим как пролетта е дошла, а с нея и зимата е приключила.

И всяка година забравяме за Мартенската пудра.

Март месец е пълен с метеорологични обрати и както денят може да е топъл и слънчев, така на следващия може да се събудим с огромна температурна разлика и с прясно навалял сняг. Земята все още е студена, има натрупала основа и дори малкият снеговалеж се задържа. От друга страна телата ни са загрели през сезона и са готови за сериозно каране в дълбок сняг. За това:

Не проспивай Мартенската пудра!

Зимата настъпва малко по-късно по нашите ширини, което пък означава, че продължава до малко по-късно. Ако преди карахме от началото на декември месец, то вече карането започва от януари, което пък автоматично означава, че март месец остава един сериозен месец за практикуване на зимни спортове. Пудрата през месец март е митично създание, което се появява, като в сън, остава за малко и после се изпарява буквално, така че ако искаш да се срещнете...

Дебни за Мартенската пудра!

Сезонът не свършва февруари, сезонът продължава и март месец, когато ще се ровим в пудрата и ще се наслаждаваме на слънчевите дни на планината.

Помогни ни да напишем заедно легендата за Мартенската пудра , като ни разкажеш в снимки или коментар за твоето преживяване по снежните планини през март месец!

Да се помолим за Мартенска пудра!

Функции на системата за безопасност Mips®

Историята на Mips е съсредоточена около научния и технологичен център. В продължение на повече от четвърт век екипът на Mips е дълбоко ангажиран в научните изследвания, преодолявайки различни предизвикателства и постигайки значителни пробиви.

Тя започва с група отдадени експерти, които посвещават професионалния си живот на изследването на сложната връзка между мозъчните наранявания и конструкцията на каските. Участвайки в задълбочени научни изследвания и многобройни експерименти, те се стремят да открият иновация, която да предефинира стандартите за безопасност на каските. Техните упорити усилия завършват през 2007 г. с представянето на първата каска, оборудвана със системата за безопасност Mips®. Това събитие бележи началото на ера на трансформация в областта на безопасността при каските.

С течение на времето системите за безопасност Mips® се превърнаха в основна характеристика на каските, произвеждани от водещи компании в различни области, включително колоездене, снежни спортове, моторни спортове, отборни спортове и строителство като постоянно подобрява стандартите за безопасност в различни сектори.Пътуването на Mips® обаче продължава.

Системите за безопасност непрекъснато се усъвършенстват благодарение на непрекъснатите вътрешни тестове и оценки от независими трети страни. Гордеейки се с постиженията си, основателите на Mips® продължават да се стремят да преодоляват границите на науката и технологиите, за да осигурят по-висока безопасност в световен мащаб.

Какво кара главата да се върти?

Когато падате, най-вероятно главата ще се удари в земята под ъгъл. В момента на удара нещо, наречено центростремителна сила, може да накара главата да се завърти повече или по-малко в зависимост от удрящия обект или повърхност. За съжаление стандартните тестове на каски не имитират това действие. Вместо това каските се изпитват и сертифицират чрез вертикално падане върху хоризонтална повърхност. Този метод може да измери енергията на линейния удар върху каската и главата, но не се отнася за ротационното движение.

Каски с традиционен дизайн

Традиционните каски са проектирани и тествани за праволинейни удари, но повечето удари са под ъгъл, което може да причини ротационно движение на главата.

По време на удар

Ротационното движение може да причини увреждания на мозъка.

Каска с Mips

Tриенето на слоя е предназначено да помогне за намаляване на ротационното движение на главата при някои удари под ъгъл.

Системата за безопасност Mips® е тествана в лаборатория

Когато даден производител реши да създаде каска, оборудвана със система за безопасност Mips®, той работи в тясно сътрудничество с инженерите на Mips, за да адаптира системата към всеки конкретен модел и размер на каска.

След като дизайнът бъде уточнен, каски от всички размери се изпращат за тестване на този специфичен дизайн с Mips® система в модерна тестова лаборатория в Швеция. Извършват се ударни изпитания на един и същ модел каска (и размер), като каските се сравняват, оборудвани със системата за безопасност Mips®, с такива без нея.

Тестовете се провеждат чрез поставяне на каската върху глава на манекен, наречен Hybrid III, който е оборудван с акселерометри. Всеки тест се заснема с високоскоростна камера. Импулсът на ускорението се улавя и изпраща към компютрите на лабораторията, чиито резултати симулират случващото се по време на удара. Когато се анализират данните и видеозаписа на одобрена каска, може да се види, че:

1. Ротационната кинематика е намалена с инсталирания слой с ниско триене на Mips®.
2. Натоварването в мозъка изглежда значително намалено с инсталирания слой с ниско триене Mips®.
3. Заснемането показва, че каската се е преместила с 10-15 мм спрямо главата, създавайки малко, но понякога решаващо относително движение между главата и каската.

В обобщение, разликата между каска със и без защитна система Mips® е, че защитната система Mips® позволява на каската да се движи с 10-15 мм спрямо главата при определени ъглови удари. Всяка каска със система за безопасност Mips®, която се предлага на потребителите, е преминала през строги протоколи за изпитване.

Mips патентована система с слой с ниско триене и разработен научоно

Разгледайте колоездачни каски с Mips

Колоездачните каски Smith предлагат обширна гама от възможности за велосипедисти в различни условия от планински до градски тип, като се съсредоточават върху безопасността, комфорта и безпроблемното интегриране с очила. Те използват напреднали технологии като Koroyd и MIPS за подобрено предпазване, докато функции като VaporFit и AirEvac гарантират комфортна вентилация и преживяване без замъгляване.


Открийте ски и сноуборд каски с Mips

Ски и сноуборд каски на Smith са оборудвани с напреднали технологии като MIPS за защита от ротационни удари и Koroyd за лека абсорбация на енергия. Системата VaporFit осигурява комфорт и персонализирано прилягане, докато вентилацията AirEvac намалява замъгляването на очилата. Тези каски са проектирани да се интегрират безпроблемно с очилата Smith, повишавайки безопасността и осигурявайки безмъглено преживяване на пистите.

Често задавани въпроси

Каква е системата за безопасност Mips?

Системата Mips е проектирана да осигури допълнителна безопасност за каските при много инциденти. При определени удари системата Mips може да намали вредното ротационно движение, което в противен случай би могло да бъде предадено на главата на потребителя. Системата Mips се използва в много типове каски и от над 100 марки.

Как работи системата Mips?

Ако имате инцидент и ударите главата си, системата Mips в каската ви е проектирана да помогне за намаляване на ротационното движение при определени удари, което в противен случай би могло да бъде предадено на вашата глава.

Ротационното движение е честа причина за сътресения и по-сериозни мозъчни травми на главата при удари под ъгъл. Системата Mips се състои от слой с ниско триене, който е монтиран вътре в каската. При инцидент, слоят с ниско триене е проектиран да се движи леко вътре в каската, за да помогне за пренасочване на силите далеч от главата. Това въртене на слоя е предназначено за намаляване на риска от мозъчна травма.

За кого е предназначена системата Mips?

Системата Mips е за всеки, който използва каска. Без значение дали карате на две колела, спускате се по склоновете или работите в строителството, системата Mips може да осигури допълнителна безопасност на вашата каска.

Какви каски имат системата за безопасност Mips и защо?

Амбицията на Mips е да присъства във всеки спорт, професия или дейност, където Mips може да направи разлика. Mips технологията е налична в девет от десетте водещи марки за колоездачни и снежни каски, както и в мотоциклетни, конни, хокейни, алпийски и детски каски, както и в каски за военни специални части и строителни каски.

Колко струват каските с Mips и къде може да се купи?

Има каски, оборудвани със системи Mips, на различни ценови нива. Цената на каската се определя от компанията, която я произвежда. Mожете да закупите каска, оборудвана със система Mips, от повечето от най-големите марки каски и включително каските за сноуборд и ски и колоездачни каски на Smith чрез Aquamatrix.

По-скъпа ли е каска със система Mips от каска без нея?

Цената зависи от вида каска и марката, която избирате. Средно казано, каските със система Mips са между 20 и 100 лева по-скъпи от техните аналози без системата Mips.

Как да определя дали каската ми има система Mips или не? Как да разпозная каска, оборудвана със система Mips?

Търсете жълтата точка на гърба на каската. В много каски можете да видите допълнителен слой отвътре. В други каски слоят е интегриран в комфортна подплата и затова може да не е толкова видим. Опаковката на продукта за каската трябва да потвърди наличието на система Mips.

Посетете шоурума в София

Информация за магазина

Работно време

Понеделник - Петък: 10:00 - 19:00

Събота: 10:00 - 18:00

Неделя: Почивен ден

Локация

София, ул.Йерусалим №15

Телефон за контакти

+359 882871056

Пишете ни

Независимо дали се отправяте към далечна местност в дивата природа, наслаждавате се на писти в ски и сноуборд парка или се спускате по добре обработени писти, Smith предлага идеалното решение. Техните каски за велосипедисти и зимните каски за ски и сноуборд са проектирани с отличителните технологии за защита Koroyd и Mips, които смекчават и пренасочват силата на удара върху главата по време на сблъсък. Каските на Smith осигуряват индивидуален комфорт с високотехнологични прилепващи механизми, регулируема вентилация за оптимален контрол на температурата по време на каране, и безпроблемна съвместимост с очилата за велосипедисти и зимните очила за ски и сноуборд на Smith, гарантиращи ясна видимост без замъгляване.

Каски SMITH с Koroyd защита

Koroyd technology for protection of snow helmets smith

Бариера за вашия мозък

Максималната защита на Koroyd поглъща повече енергия, подобрява вентилацията и работи по-добре от традиционните материали, защото използва цилиндрична структура. Цилиндрите са изградени от 95% въздух и поемат удар като едновременно се смачкават докато традиционните методи за защита работят на принципа на пружината, която отблъсква напрежението. Koroyd превъзхожда другите материали на всеки етап от компресията като абсорбира енергията вместо да я отблъска и спомага за намаляване на риска от нараняване.

Смачква. Абсорбира. Защитава.

Мрежата от цилиндрични клетки на Koroyd се смачква мигновено и непрекъснато, като абсорбира максимално силата, за да контролира движението във всеки ъгъл на удара и всяка повърхност, като свежда до минимум енергия, предавана на главата.

Висока производителност

Koroyd осигурява защита, вдъхваща увереност, без да прави компромис с ежедневните нужди от производителност.

Проветрение

Защитното ядро покрива стратегически зони, докато отворените клетки позволяват на горещия въздух да излезе навън, а на свежия - да се движи по своя път.

Ултралек

Коройд е 95% въздух. Това дава възможност за по-лека, компактна и по-бърза защита, която води до намаляване на умората в движение.

close Shopping Cart
close Shopping Cart

Регистриране на нов акаунт

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това или Нулирай паролата