ДЕТСКИ ВЕЛОСИПЕДИ TREK

Детските велосипеди са за забавление, спомени и свобода, която детето ви може да получи само на две колела. Удивително е да видите как детето ви кара за първи път, да тръгнете заедно на семейно каране и да наблюдавате как расте като колоездач. Независимо дали малкото ви дете е готово за първия си велосипед в живота или за по-голям размер, нашето ръководство ще ви помогне да направите правилния избор. Приятно каране!

Какъв размер велосипед е необходим на детето ми?

По принцип подходящият размер за вашето дете зависи от неговата възраст и ръст. Най-важният ни съвет? Не купувайте твърде голям велосипед за детето си, като си мислите, че то ще го надрасне. Това може да забави обучението им и да повлияе на увереността им. Ние също така предлагаме Програма за обратно изкупуване на велосипеди, които ви позволяват да върнете старото колело, като така намаляваме разходите ви и гарантираме винаги подходящ велосипед за вашето дете. Правилният размер на велосипеда кара детето да се чувства удобно и е много по-лесен за маневриране, така че то може бързо да усвоява умения. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите най-подходящия (и най-забавния) велосипед за вашето дете.

Детските велосипеди се измерват според размера на гумите, а не според размера на рамката

Велосипедите за възрастни се измерват по размера на рамката, а детските велосипеди - по диаметъра на гумите. Размерите варират от 30,4 см до 66 см/12" до 26", от най-малките деца до най-големите.

Възрастта и ръстът помагат за определяне на размера

Възрастта и ръстът на детето ви ще ви помогнат да изберете подходящия размер колело. Измерете детето си, след което разгледайте указанията за определяне на размера по-долу, за да откриете потенциалните му размери.

Познаването на вътрешната дължина на крака помага да се намери най-доброто прилягане

След като имате представа за размера на гумите, помислете дали да не измерите и цялата дължина на крака на детето си от вътрешната страна. Ако знаете този размер, това ще ви помогне да намерите велосипед, който да е удобен за него, докато се качва и слиза и стои върху него.

Диаграма на размерите на детски велосипеди

Параметрите са широки и се припокриват, освен това всички велосипеди пасват по различен начин (дори и да са с един и същи размер гуми), така че отидете с детето си в местния магазин за велосипеди за няколко забавни пробни карания! Професионален съвет: ако детето Ви е на възраст над 12 години и/или е по-високо от 1,5 м, можете да започнете да разглеждате велосипеди за възрастни.

Колела за 2 и 3 годишни деца

Височина: 0.91м - 1м
Вътрешна дължина на крака: 38.1см - 45.7см
Диаметър на гумата: 12"

Колела за 4, 5 и 6 годишни деца

Височина: 1.04м - 1.16м
Вътрешна дължина на крака: 40.6см - 55.8см
Диаметър на гумата: 16”

Колела за 5, 6, 7 и 8 годишни деца

Височина: 1.14м - 1.37м
Вътрешна дължина на крака: 48см - 63.5см
Диаметър на гумата: 20"

Колела за 8, 9, 10 и 11 годишни деца

Височина: 1.24м - 1.49м
Вътрешна дължина на крака: 58см - 71см
Диаметър на гумата: 24”

Колела за 10, 11 и 12 годишни деца

Височина: 1.42м и нагоре
Вътрешна дължина на крака: 63.5см и нагоре
Диаметър на гумата: 26”

Колела за възрастни за по-големи деца

За много от по-големите и по-високите деца са подходящи най-малките колела за възрастни. Когато търсите такъв велосипед помнете, че размерите при тях се определят от рамката - а не от гумата!

Как трябва да пасва детският велосипед?

Добре пасващ велосипед улеснява обучението за каране и в крайна сметка е по-приятен за детето от първия ден. Обикновено ще разберете, че сте избрали правилния велосипед, ако детето ви се чувства уверено и развълнувано на него. По-долу са дадени някои визуални сигнали за прилягане, които ще ви помогнат да решите дали велосипедът приляга правилно на детето ви. Не забравяйте да следите за тези признаци не само при пробното каране на велосипеди в магазина, но и докато детето ви расте и придобива умения.

Височина на седалката

Важно е седалката на детето ви да е на правилната височина. Трябва да продължите да я регулирате, докато то придобие умения и увереност. Обикновено за велосипеди за балансиране и за първия им велосипед без помощни колела детето трябва да е стъпило с цяло стъпало на земята, когато е седнало. При следващия му велосипед и велосипеди с помощни колела, само пръстите на краката му трябва да могат да докосват земята.

Положение на коляното

Положението на коленете е пряко свързано с височината на седалката. Когато децата тепърва се учат, коленете им трябва да са по-сгънати, за да могат лесно да поставят краката си на земята. Това им дава повече увереност на велосипеда. Когато се почувстват по-комфортно, можете да повдигнете седалката нагоре, за да могат да изпънат краката си напълно и да въртят по-добре педалите.

Височина на стойката

Трябва да се уверите, че детето ви може лесно да се изправи над велосипеда с крака на земята и с един или два сантиметра разстояние между него и горната тръба на велосипеда. Това му помага да се чувства уверено при спиране и качване и слизане от велосипеда.

Позиция на стъпалото

Когато децата започват да се обучават на балансиращ велосипед, стъпалата им трябва да докосват земята, за да могат да задвижват велосипеда. При велосипеди с педали детето ще се чувства най-удобно, когато възглавничката на стъпалото му е плоска върху педала.

Кой е най-добрият детски велосипед за моето дете?

Има много детски велосипеди и изборът може да бъде труден! Основното нещо е да се уверите, че предназначението и характеристиките на велосипеда съответстват на нивото на уменията на вашето дете. Например повечето малки деца вероятно ще карат велосипед само на кратки разстояния из квартала. Те се нуждаят от прост детски велосипед в хибриден стил, без излишни функции. Когато децата пораснат и придобият повече умения, те ще могат да избират измежду няколко вида велосипеди с много различни видове функции. Професионален съвет: Велосипедите за момичета и за момчета по същество са едни и същи, като може да имат различни цветове или графики.

Детски хибридни велосипеди

Тези велосипеди са изключително подходящи за универсално каране. Те са проектирани за комфорт и увереност при всяко каране, независимо дали става въпрос за улици, леки пътеки с чакъл или дори обиколки през тревата. Обикновено те са оборудвани с гуми, предназначени за сцепление върху различни повърхности.

Детски планински велосипеди

Тези велосипеди са снабдени с части, предназначени да се справят с неравности, камъни и земни маси - като например гуми с грайфер и при някои модели, вилки с окачване. Ако детето ви има усъвършенствани умения за управление, необходими за правилното използване на такъв тип велосипед, и проявява интерес към каране по пътеките, може би е време за детски планински велосипед.

От какво още се нуждае детето ми?

Определено каска! Тя е важна за безопасността на детето ви на велосипеда и го учи, че безопасното каране е важно. Също така винаги препоръчваме предни и задни светлини на всяко колело, за да му помогнат да се откроява, а можете да добавите и забавни неща като кошници и чанти на кормилото. Има много предложения за забавно каране със семейство, без значение дали детето ви е на възраст за каране или не!

Защо да изберете TREK?

Искаме децата ви да се наслаждават на колоезденето точно толкова, колкото и вие, затова влагаме същото количество отдаденост и знания в техните велосипеди, колкото и във вашите. Това е от значение, защото да се научите да карате добре проектиран велосипед е по-лесно и по-приятно, а когато детето ви обикне карането като малко, то ще го обича завинаги. Всеки от нашите детски велосипеди е изработен от издръжливи, висококачествени материали и е сглобен от професионален механик, така че да можете да се фокусирате върху това да се забавлявате с малчуганите си години наред.

Пазарувай по ръст

close Shopping Cart
close Shopping Cart

Регистриране на нов акаунт

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това или Нулирай паролата